Ogrlica kneginje Tatjane

Otkrijte kakvu tajnu krije Ogrlica ruske kneginje Tatjane i uživajte u nepredvidivoj ljubavnoj priči kojoj posebnu dinamiku i čar daje istorijska pozadina.

Ogrlica kneginje Tatjane je Vulkanovo izdanje iz 2018. godine. Originalno je izdata 2016. na engleskom jeziku, pod nazivom The Secret Wife.

Ogrlica kneginje Tatjane – sinopsis knjige

Godina 1914.  Rusija se nalazi na ivici propasti, dok se porodica Romanov suočava sa užasno neizvesnom budućnošću.

Velika kneginja Tatjana zaljubljena je u konjičkog oficira Dmitrija, ali događaji dobijaju katastrofalni preokret stavljajući njihovu romansu i živote u opasnost. 

Proleće 2016. Nakon što je otkrila da je muž vara, Kiti je rešila da pobegne iz Londona u malu brvnaru u Americi, koju je nasledila od pradede. Tamo, na obalama jezera Akanabi, ona otkriva veličanstveni medaljon koji datira iz 1914. godine i dnevnik koji je vraća stotinu godina unazad…

Kiti kreće na putovanje koje će spojiti prošlost i sadašnjost u nezaboravnoj ljubavnoj priči. Ljubav. Slomljeno srce. Medaljon koji skriva tajnu.

Velika ruska kneginja i engleska novinarka, povezane su jednom od najvećih misterija svih vremena.

Otkrijte kakvu tajnu krije Ogrlica ruske kneginje Tatjane i uživajte u nepredvidivoj ljubavnoj priči kojoj posebnu dinamiku i čar daje istorijska pozadina.

Sem ljubavne priče, saznaćete i o istorijskim dešavanjima u carskoj Rusiji između dva rata.

Interesantno štivo, naročito za ljubitelje ruske istorije i dinastije Romanov.

Knjiga me je inspirisala da istražujem o slavnoj ruskoj dinastiji, potajno se nadajući da je barem neko od članova ruske carske porodice preživeo. Nažalost, istorijske činjenice su nepobitne.

O autorki

Džil Pol je rođena u Škotskoj, a živi u Londonu. Njeni romani su Women and Children First (2012), koji je ušao u uži izbor za nagradu RNA, The Affair (2013) i No Place for a Lady (2015), svrstan u uži izbor za nagradu Love Stories.

Džil je pisala o ljubavnim vezama za veći broj novina i časopisa, i povremeno se uspešno bavila spajanjem ljudi. Preko cele godine pliva u otvorenom bazenu.

Prava riznica blaga za ljubitelje ove teme je sajt:www.alexanderpalace.org/palace, koji vodi Bob Ačinson, stručnjak za Romanove.

O Rusiji i njenom kulturnom nasleđu, pisali smo i u članku: http://pslanguagecafe.com/sankt-peterburg-dozivite-rusku-bajku-u-carskom-gradu-i-bozanstvenom-ermitazu/

Povezane objave