Novogodišnja čestitka Ramba Amadeusa

 

Novogodišnja čestitka Ramba Amadeusa ili status s kraja 2015. je sve ono što bi vam poželeo prvi komšija ili najbolji prijatelj. Naravno, i mi!

Genijalni Rambo Amadeus, kantautor, umetnik, filozof,  poznat je po svom istančanom smislu za humor. Sa svojom publikom ima poseban odnos pa svi rado čitaju njegove objave na Fejsbuku.

 

Novogodišnja čestitka

Svim fanovima želim srećne civilne i verske praznike, blagdane, Novu Godinu, sa željom da u Novoj godini svi radite puno radno vrijeme i to baš ono što volite i znate, i da od toga možete normalno da živite. Naravno, ta situacija neće sama pasti s neba, cilj postiže samo onaj ko ga je sebi prethodno postavio.

Ideja, da bi bila realizovana, mora prethodno da bude detaljno smišljena. Da bi došli do ideje, krenite od želje. Šta želite da radite? Ako ne želite da radite uopšte, onda vam ovaj savjet ne vrijedi.

Takođe vam svima želim dobro zdravlje. Pazite šta i koliko jedete, jer moja je baba govorila da zdravlje ulazi na usta, ali to znači da onda i bolest ulazi na usta, a internet je pun savjeta na tu temu, izvolte proguglajte.
Ujutro popijte čim otvorite oči limunadu s mlakom vodom bez šećera, ja sam tako vratio aparat za varenje u regrutsko stanje.

A da, i ovo je bitno, vodu sa česme za piće ledite u plastičnoj flaši, pa je otapajte na dnevnoj svjetlosti, jer će tako sav kamenac da se nataloži na dnu, a vi ćete piti kvalitetnu vodu s vašeg privatnog glečera! Jeftinija je i bolja od flaširane!

Pazite s kim se družite

I pazite s kim se družite. Glup prijatelj pravi više štete nego inteligentan neprijatelj. Provjereno. Najvažnije je da imate bar dvoje za koje znate da su pametniji od vas. Ja imam, iako mi je teško da priznam.

U doba virtualne komunikacije, najbolje je da smanjite broj prijatelja na fejsbuku, ali povećete kriterijum po kome ćete birati čije ćete postove pratiti.

Vrijeme je najskuplje. Bolje da zijate u jednu tačku nego da tovarite mozak budalaštinama. Jer zijanje u jednu tačku je meditacija. Tovarenje budalaštinama je… Mentalno trovanje.

Garderobu i sve ostale stvari mijenjajte izmedju sebe, trampa je najstariji oblik trgovine, ne treba vam ni dinara za to, a apsolutno zadovoljava drevni sakupljački refleks.

I naravno, ne zaboravite da su moji koncerti i večeri glomazne poezije zabavni i poučni istovremeno, nakon programa svi izlaze mentalno bogatiji, i emocionalno osveženiji, puni elana i ideja, pa se karta koju platite ne može tretirati kao trošak, nego kao investicija, kako u moj rad tako i vaš razvoj.

Kilotzarska čestitka i Poslanica za 2019. godinu

“Dragi fanovi, sledbenici, obožavatelji, mušterije, kritičari dobronajmerni i konstruktivni, kao i ovi drugi, zatim svi ljudi koji su potpuno indiferentni prema mom djelu – Najiskrenije vam želim sve najbolje u 2019 godini, prije svega da budete zdravi, zatim veseli, sposobni za poduhvate koji vas čekaju.

Intenzivno sam nekoliko godina mislio o tome kako da društvo u cjelini bude sretnije, funkcionalnije, bogatije, odgovornije – jednom riječju bolje, nametnuo mi se ovaj drustveni algoritam – koji bi veoma brzo mogao da unapredi svijet u kom živimo.

Lično popravljanje

Treba da počnemo odmah od našeg ličnog popravljanja odnosa sa najbližim okruženjem.

 

1. Pronaći najmanje jednog čovjeka kom vjeruješ i za koga procjenjuješ da je pametniji i bolji od tebe.
2. Potrudi se da i on stekne povjerenje u tebe.
3. Pronadji nekog mladjeg i nesposobnijeg od sebe kome ćeš vjerovati i kome ćeš biti “protegais”.
4. Sa ljudima sa kojima uspješno ostvaruješ neku saradnju, počni i novu, paralelnu saradnju, na primer, možda tvoj frizer istovremeno ima i organsku farmu pilića, pa ih nabavljaj od njega.

Ako imaš dobru saradnju po jednom osnovu, to sasvim opravdano daje pretpostavku da će saradnja i na drugom planu biti uspješna.
Ovako se stvaraju mikro zajednice, uspješne, funkcionalne i trajne, i postaju kvalitetan gradjevni materijal za izgradnju društva u cjelini.
Od zrnaca prašine ne može se napraviti kuća. Prvo se prave cigle, pa od njih kuća. Ako se cigle raspadaju, na šta će ličiti kuća?

Naši lični, nekvalitetni odnosi sa najbližim okruženjem oko nas rezultiraju nedovoljno kvalitetnim društvom u cjelini. Naši kvalitetni odnosi sa najbližim okruženjem zapravo su osnovni gradjevinski materijal za izgradnju stabilnog i bogatog društva.

U suprotnom, svako od nas kao pojedinac je “Sirak tužni bez igdje ikoga, jedna slamka medju vihorove” (P.P. Njegoš)
Neka je sretna Nova godina!”
I tebi, Rambo!

O novogodišnjim čestitkama pisali smo u članku: http://pslanguagecafe.com/novogodisnja-cestitka-srecna-nova-2019-godina/

Izvor: BUKA magazin i https://www.facebook.com/ramboamadeus
Foto: https://www.facebook.com/ramboamadeus

Povezane objave