Nara, magično kraljevstvo jelena

Koristili smo ponovo Japan Rail Pass kako bismo stigli do Nare, mesta gde su počasni stanovnici jeleni. Ostala sam oduševljena ovim mestom koje odiše posebnom energijom upravo zbog ovih divnih stvorenja.

Za mene, ljubitelja životinja, poseta ovom divnom mestu je bila raj za dušu. Okruženi umiljatim (bar na prvi pogled) jelenima koji se šetaju rame uz rame sa vama ulicama ovog grada zaista budi lavinu emocija. Samo, čuvajte se, pošto jedu sve na šta naiđu i ne smiruju se dok to ne dobiju! Zato, ako imate nešto jestivo u torbi, bolje pojedite pre nego što kročite na tlo ovih magičnih stvorenja u kome oni apsolutno vladaju i haraju. Nemojte da se opuštate jer jedu i mape, kišobrane i maramice, bar iz mog iskustva :D.

Kada sam videla da ćemo posetiti ovaj grad, nisam imala predstavu da će posetu hrama Todaiđi zaseniti upravo prisustvo ovih životinja. Zanimljivo je da oko čitavog hrama po predivno uređenom zelenom prostranstvu šetaju jeleni i čuvaju ogromnog bronzanog budu, najvećeg bronzanog budu na svetu. Japanci budu nazivaju Daibutsu. Unutrašnjost Todaiđi hrama je zanimljiv, okolo bude nalaze se različite male zanimljive statue.

Ukoliko se nađete u zemlji jelena, obavezno prošetajte do Kasuga hrama, a usput se igrajte i jurite sa ovim životinjama, napravite neki otkačeni selfi ili naprosto uživajte posmatrajući ih. Kasuga hram je mnogo lep i nije mnogo udaljen od Todaiđi hrama.

Povratak ka stanici je upotpunila jedna divna pagoda i vodena površina okružena zelenilom gde su svi zaustavljali da odmore ili naprave uspomenu.

Na samoj stanici možete pronaći jedan veliki market u kome možete pronaći svašta, ali i ono što svi jure tokom svog putovanja po Japanu, različite ukuse Kit Ket-a. Isto tako možete se slikati kod stepenica iscrtanih sa motivima jelena.

Ulica koja vodi do stanice i do marketa koji smo spomenula u prethodnom pasusu, puna je štandova sa neobičnim i jedinstvenim suvenirima. Isto tako, ima veliki broj tradicionalnih restorana i tematskih kafića.

Ukoliko se nalazite kojim slučajem u Japanu, ne propustite magiju veličanstvene Nare, kraljevstva jelena.

Autor: Jovana Milovanović

Povezane objave