Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle dobila Mišelinovu zvezdicu

O tome, da ne dobijaju samo najbolji kulinarski restorani Mišelinovu zvezdicu, govori ulična tezga hrane koja je dobila ovu prestižnu nagradu za kulinarstvo.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle

Tezga se zove Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, a najpopularnije jelo sa ove tezge je piletina u soja sosu, koja košta samo 1.5 dolar

Vlasnik ove tezge Čan Hong Meng je prvi ulični prodavac koji može da se pohvali Mišelinovom zvezdicom.

Da jednostavnost i skromnost ponude ne govori ništa o njenom kvalitetu, pokazuju redovi, gde ljudi čekaju i po tri sata ispred tezge da bi probali piletinu.

Čan je svoju tezgu u kineskoj četvrti u Singapuru otvorijo 2009. godine i od tada do danas nijednom nije podigao cenu.

Iako su poslednjih godina dobavljači četiri puta povećali cenu, vlasnik se i dalje trudi da žadrži cenu porcije dok ne postane nemoguće, a ni Mišelinovu nagradu neće iskoristiti za poskupljenje.

Skromni kuvar

Skromni kuvar nikada nije čuo za Mišelina kao i da ulični prodavci mogu biti nominovani, pa je bio iznenađen kada je dobio poziv za nagradu.
Čan je sa 16 godina napustio školu i posvetio se kuvanju.

U Singapur je došao osamdesetih godina, a svoju čuvenu piletinu u soja sosu naučio je da kuva od jednog kuvara u Hong Kongu.

Čan je danas jedini ulični prodavac hrane u Singapuru koji nosi belu kuvarsku uniformu i govori o tome da skromna lokacija i niska cena, ne moraju uvek da znače i loš kvalitet hrane.

P. S. Ako se nađete u Singapuru obavezno probajte hranu na ovom mestu I javite nam utiske.

Izvor: https://www.ugostiteljstvo.com/

Povezane objave