Božićni pokloni iliti uvek je pravo vreme za darivanje

Knjižara, vinoteka, parfimerija, otvaram okićena vrata ljupkih radnjica u potrazi za savršenim božićnim poklonima za najdraže…

Volim da obradujem drage osobe neobaveznim sitnicama, drvenim kutijicama, šarenim drangulijama, sitnim znakovima pažnje. Različite mirisne note, svetlucavi naslovi, boje, slike, simboli…beskrajno je puno ideja…

Šta pokloniti?

Za hedoniste flaša dobrog vina, voćne rakije ili egzotičnog likera, kao što je limončelo, koji u sebi nosi energiju i strast juga.

Slatke đakonije, poput šarenih bombona ili švajcarske čokolade, ručno pravljene, grešno su zadovoljstvo i nepogrešiv izbor.

Za gurmane i ljubitelje dobrog zalogaja, šafran iz Toskane, pesto đenoveze iz Ligurije, origano i maslinovo ulje sa Mediterana, mešavina začina iz Provanse, masline iz Palerma, mocarela iz Napulja, pršuta iz Parme, testenina iz Granjana…

Spisak delikatesa je dug… Ne bih da zvučim kao da se spremam da otvorim restoran.

Arganovo ulje lep je dar za negu, posebno za nekoga ko želi da otputuje u Maroko. Da oseti miris podneblja.

Njeno veličanstvo – knjiga

Knjiga je uvek idealan poklon. Nema greške. Posebno na Islandu, o čemu sam pisala u članku: http://pslanguagecafe.com/knjiga-kao-najlepsi-bozicni-poklon-divna-islandska-tradicija/

Za putoholičare: Hadžiluk plemenitom snu Borisa Maksimovića, samim naslovom budi maštu i intrigira. Pariska škola šarma – Džejmi Ket Kolan, pravi je izbor za dame.

U knjizi U pravom trenutku Lusi Robinson poručuje: „Osmeh na lice, pravo je vreme za ljubav“. Namenjena svima…

Tajanstveni put mirisa fenomenalne Kristine Kaboni inspiriše i podseća na boje, mirise, tonove. Posvećena ženama, pravi dar za sanjare i romantike…

Ručno pravljeni pokloni uvek su u modi, tegla domaćeg ajvara, džema ili domaćih minjona, ručno pravljen nakit…

Mozaik vina

Kada smo kod domaćih, vrednih, maštovitih ruku, u potrazi sa savršenim božićnim poklonima obrela sam se u novootvorenoj vinoteci Mosaic Wine u Valjevu. I prijatno se iznenadila odličnom ponudom.

Neobični, originalni pokloni za svačiji ukus i džep. Vina sa ovih prostora: Jelić, Pusula, Kovačević, Jezdić rakije, organsko vino Vujić, vina sa Kosova, iz Aleksandrovca, sa Fruške gore…

Belgijske čokolade, ručno pravljene, vrhunskog kvaliteta i ukusa… Za one koji prate trendove na raspolaganju su oranž bela vina, tompusi i cigarilosi. Sve mami sa lepo dekorisanih polica. Prosto poziva na degustaciju.

Pismo Deda Mrazu

Za male a velike ljude što su bili dobri ove godine i pisali pismo Deda Mrazu, spremila sam specijalne poklone.

Haljinica od satena i tila sa velikom mašnom u zlaćanoj boji za jednu slatku princezu. Šarmantni tetkin dečak, pravi šmeker, dovoljno je porastao da dobije svoj prvi globus.

Da ne zaboravim starinske minđuše od ćilibara (dobra imitacija) za jednu posebnu osobu. Slažu joj se uz oči. Umem ja da budem i praktična. Eto, kupila sam kuvalo za espreso za energičnu osobu, nekoga ko je stalno u pokretu.

Žute je boje, jer me podseća na sunce. „Veličanstven, topao, nežan. Prisutan svuda, ali istovremeno ostavlja slobodu”. Šal od kašmira za nekoga ko voli Devojku sa čardaš nogama i Đola Balaševića.

Riznica lepote

Kupoholičarka u meni nastavlja dalje.

Riznica lepote, parfimerija, istinsko je žensko carstvo. Tamo se čuvaju male i velike tajne lepote…Lepo dizajnirane bočice parfema poručuju: Dobro došla u ženski raj! Oseća se doza magije, mirisi i boje opijaju.

“Miris je ono što smo, naša suština”. U vazduhu simfonija mirisnih akorda. “Sreća nije ništa drugo do miris naše duše” – kaže velika Koko Šanel.

Naprskala sam malo ženske Rome, veoma ženstven, nežan, romantičan i emotivan miris. Ne znam da li mi se učinilo, ali mislim da mi je muška Roma namignula i kazala: Savršeni smo samo u paru. Muževan miris, za zrele i ostvarene muškarce koji su sigurni u sebe i svoje vrednosti.

Osetila sam dodir večnosti i miris praznika.

Miris praznika iliti najlepši pokon

Kako mirišu novogodišnji i božićni praznici? Mirišu na bezuslovnu ljubav, na tople emocije, na bezbrižno detinjstvo, na iskonski mir i spokojstvo doma, na postojanost, snagu i zaštitu porodice…

To je najlepši poklon… Pustimo da čarolija traje.

Poklonimo osmeh, ljubav, pogled…dragim osobama ali i neznancima.

“Ja nemam ništa drugo, sebe ću dati”… Čola uvek dobro dođe, kao trešnjica na šlag. Tebe čuvam za kraj

https://www.youtube.com/watch?v=dXzGboF2rps

Srećni praznici!

Povezane objave