Zaljubljeni u romantičnoj Firenci

Firenca je grad koji vam pruža izuzetnu priliku da Dan zaljubljenih provedete na najlepši način.

Kada se kaže ljubav i romantika, prva asocijacija je Italija. Stoga, ne čudi što se hiljade turista sredinom februara uputi baš u ovu zemlju, sa željom da rasplamsa svoju ljubav ili pak pronađe novu.

Osetite ljubav kroz dela čuvenih umetnika, uživajte u romantičnom pogledu ili zasladite svoju ljubav vrhunskim slatkim zadovoljstvom, čokoladom i sve to u romantičnoj Firenci.

“Love & art” tura kroz muzej Uffizi (Ufici)

Putovanje kroz velike ljubavi ovekovečene u delima koja krase galeriju Uffizi, jedna je od “poslastica” koje Firenca pruža za Dan zaljubljenih, kada parovi budu počašćeni jednom ulaznicom. 

Rođenje Venere umetnika Sandra Botičelija, Karavađova Meduza, Ticijanova Venera Urbinosamo su neka od remek dela u kojima možete uživati kroz već tradicionalnu „Love & art“ turu kroz muzej.

Veliko finale ove umetničke šetnje je na terasi na krovu ovog zdanja, koja se smatra jednim od najromantičnijih mesta u Firenci.

Fascinantan pogled sa Arnolfo tornja

Toranj u Palazzo Vecchio (Palaco Vekio) jedan je od simbola Firence. Sa svojom visinom od 95 metara, toranj nudi spektakularan pogled na sam grad i okolinu.

Poseban ugođaj za parove na Dan zaljubljenih je kompletan obilazak kule i tvrđave uz pratnju vodiča i šampanjac na samom vrhu.

Ljubav i čokolada

14. februara u Firenci je ljubav zaista u vazduhu i ima ukus čokolade. U samom srcu Piazza Santa Maria Novella, svakog februara održava se veliki festival čokolade.

U duhu ovog praznika mogu se naći raznorazni slatkiši u obliku srca i sa ispisanim ljubavnim porukama, koje će vam vezivati najlepše uspomene na ovaj čaroban grad.

O idiličnoj Toskani, smo pisali u člancima: http://pslanguagecafe.com/deset-ideja-za-idealan-septembar-u-toskani/

P. S. U knjizi “Julija” o najpoznatijom ljubavnoj priči na svetu, Romeo i Julija, spisateljica En Fortije radnju romana smestila je u prekrasnu Sijenu!

Opčinjen Toskanom, slavni Miloš Crnjanski napisao je čudesan putopis “Ljubav u Toskani”, koji je posvetio svojoj ljubljenoj ženi Vidi Crnjanski.

Istražite Toskanu i otkrijte šta je to inspirisalo brojne umetnike na fantastična dela posvećena ljubavi!

Izvor: http://www.najboljeizitalije.rs/

Povezane objave

2 Thoughts to “Zaljubljeni u romantičnoj Firenci”

  1. Najlepši grad koji sam posetila! Grad je živi spomenik. Prelepo.

    1. pslangua_admin

      Hvala na komentaru.