Zakotrljaj me oko sveta

Zakotrljaj me oko sveta

U susret Sajmu turizma, Branka Tarbuk vam preporučuje knjigu Zakotrljaj me oko sveta! Uvek je vreme da se misli na odmor i da se zakotrljamo oko sveta.

Mi imamo samo reči

Oni koji imaju svet, neka misle šta će s njim. Mi imamo samo reči i divno smo se snašli u toj nemaštini.(Branko Miljković)

Moja draga prijateljica i naša lektorka Brana, predstavlja vam knjigu fenomenalne Snežane Radojičić, smele, hrabre žene koja na dva točka obilazi svet. Brana ume sa rečima, na topao, iskren način, vešto i nadahnuto piše o onome što najbolje poznaje, o knjigama.

Imam sreću što radimo zajedno, uvek je tu da me usmeri, motiviše i ne razmišljam da li ću nešto napisati valjano, jer znam da će Brana uvek dovršiti i dopisati baš ono što sam ja htela da kažem, a nisam mogla da se setim.

Znam koliko voli Snežanu i njena putešestvija oko sveta i to se oseća u svakoj napisanoj reči…

Zakotrljaj me oko sveta!

Brana piše…

Ne sećam se kad sam tačno počela da pratim Snežanu i njen put po svetu na biciklu. Bilo je to u vreme kada sam konačno shvatila da je moj znak – bicikl, a da je ono što najviše volim osećaj slobode, koji u pravom smislu te reči imam istog trenutka kada sednem na svog dvotočkaša. Kako opisati taj osećaj – čista radost, dečije čista, jasnoća misli, sreća zbog toga što ste tačno tamo gde treba da budete i onda možete da letite, plivate, trčite, spavate, birate jer možete sve, jer ste našli sebe.

I nije bitan cilj, čak se i menja u toku vožnje, važno je samo putovanje, sve ono što na njemu doživimo. Naučila sam vremenom da takav doživljaj prenesem na sve što radim, ne gledam u cilj, često mi je i nejasan, nego u trenutak kome pripadam i koji je jedino što pripada meni. I onda iskrsnu ciljevi koji su mnogo bolji od onih koje sam prvo zamišljala.

Bicikl upravo to pruža – da idete dovoljno brzo da stignete gde ste naumili, a opet dovoljno sporo da ništa na tom putu ne propustite

Više o prikazu možete pročitati na jednom lepom sajtu o knjigama i njihovim piscima, o poeziji i prozi, pričama za malu i veliku decu.

Zmaj knjiga http://zmajknjiga.rs/strana.php?id=95

Povezane objave