Vizuelna inteligencija – knjiga Ejmi E. Herman, koja menja vaš pogled na svet

Knjiga Vizuelna inteligencija je izuzetan vodič koji će nam omogućiti da naučimo kako da vidimo jasnije i komuniciramo bolje. Zasnovana je na originalnom kursu koji pohađaju pripadnici specijalnih jedinica, lekari, policajci, biznismeni, ali i ljudi drugih profesija.

Učeći nas kako da pažljivo posmatramo i tumačimo slike starih majstora, autorka nam pomaže da razvijemo svoju vizuelnu inteligenciju, da prizovemo set veština koje svi posedujemo, ali samo neki od nas znaju da ih upotrebe.

Njene lekcije, koje funkcionišu u praksi, pretočene u ovu knjigu bogatu ilustracijama u boji, otkrivaju mnogo više od fizičkih objekata koje ste možda propustili da primetite na jednoj slici. One vam daju uputstva kako da prepoznate mogućnosti, talente, prilike, ali i opasnosti koje vas okružuju svakog dana.

Vizuelna percepcija

Knjiga Vizuelna inteligencija će vam pomoći da budete efikasniji na poslu, ljubazniji prema svojim najdražima ili da uspešnije odgovarate na mogućnosti ili pretnje koje nas okružuju.

Ejmi E. Herman je razvila i uspešno sprovodi program Vizuelna percepcija, koristeći analizu umetničkih dela za poboljšanje percepcije i komunikacije. Ovu njenu metodu koriste mnoge zvanične institucije, uključujući policiju Njujorka, FBI i Ministarstvo odbrane, ali i lideri u obrazovanju, finansijama i politici. Ejmi Herman je magistar istorije umetnosti i živi u Njujorku.

Knjigu Vizuelna inteligencija možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Uvek je pravo vreme za dobru knjigu a lepo je da pomenute tehnike i veštine, vežbamo u praksi.

Prava mesta za to su: Narodni muzej Valjevo, jedan od najboljih muzeja u Srbiji, koji se prošle godine našao među 49 najboljih muzeja u Evropi. Moderna galerija, legat čuvenog slikara i akademika Ljube Popovića, čuvar značajne likovne baštine Srbije sa bogatom kolekcijom slika i Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac”,  simbol multikulturalnosti Valjeva.

 

 

Povezane objave