Večera na nebu – nesvakidašnje putničko i gastronomsko iskustvo

Večera na nebu ili Dinner in the sky, nesvakidašnje je putničko iskustvo i izazov za avanturiste, gurmane i adrenalinske zavisnike.

Dinner in the sky ili Večera na nebu je neobičan poduhvat na koji su Belgijanci izuzetno ponosni.

Ko god da se našao u Briselu, prestonici Belgije, šetajući Brdom umetnosti, koje vrvi od muzeja, biblioteka, galerija i kuturnih centara, primetio je ogromnu svetleću reklamu “Dinner in the sky”.

Šta je Večera na nebu iliti Dinner in the sky?

U maju 2006. godine organizacija Hakuna Matata i The Fun Group, firma specijalizovana za instalaciju i postavljanje zabavnih parkova i kranova, ostvarili su jedan san, leteći trpezarijski sto sa stolicama, koji se danas promoviše kao Dinner in the sky. 

Za nepoverovati, ali u pitanju je užitak rezervisan za sve gurmane, ali i ljubitelje adrenalina. Trpeza pod vedrim nebom, na platformi, u vazduhu, na visini preko 40 metara.  

Koncept restorana podrazumeva kran sa specijalno dizajniranim i pričvršćenim stolovima i stolicama, za maksimum 22 osobe.

Nesvakidašnji “leteći” restoran

Ovaj modernistički, mini ugostiteljski objekat se diže kranom, poput lifta, na 45 metara visoko u vazduh, zajedno sa svim onim što je potrebno za uživanje na ovoj plutajućoj božanskoj večeri.

Pored kuvara i konobara, angažovani su i animatori, a uslov da se nađete” na nebu” je da ste hrabri, viši od 1,50 m i spremni da odvojite pozamašnu sumu novca.

Kada poželite da siđete ili da odete do toaleta, dovoljno je da obavestite konobara i za manje od minut kran će vas spustiti na zemlju.

Bezbednost je zagarantovana, gosti su vezani sigurnosnim pojasevima, a i sam pribor je vezan za sto, dok su tanjiri i čaše papirni.

“Ovaj jedinstven doživljaj namenjen je svima koji žele da običan obrok pretvore u magičan trenutak koji će ostaviti dubok utisak na goste”.

Ponuda, razumljivo važi samo u letnjim mesecima i kada je lepo vreme, u slučaju kada duva jak vetar, večera se otkazuje.

Ova ugostiteljska inovacija stekla je veliku popularnost  i do sada je gostovala u više od 50 zemalja širom sveta.

Od 2006. godine organizatori ovog projekta su preko 5000 puta promovisali ovaj nesvakidašnji leteći “restoran” u brojnim gradovima poput Pariza, Las Vegasa, Sidneja, Dubaia, Londona ali i Beograda.

Sve su ovo bili jedinstveni i nesvakidašnji događaji, upriličeni luksuznom večerom pod nebeskim svodom. Ludo i predivno!

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=WfKfluYnYTA

Foto: http://dinnerinthesky.com/

Izvor: Čitanje Italije 2/ Nadev priče – Masimo Montanari, ugostiteljstvo.com

Povezane objave

2 Thoughts to “Večera na nebu – nesvakidašnje putničko i gastronomsko iskustvo”

  1. Wow, superb blog format! How lengthy have you been running
    a blog for? you made running a blog glance easy.
    The whole glance of your site is wonderful, let alone the content!

    1. pslangua_admin

      Thank you!