Tajanstveni put mirisa – putovanje inspirisano mirisom duše

Tajanstveni put mirisa – Kristine Kaboni, veliki italijanski bestseler inspiriše na putovanje i traga za mirisom duše.

Tajanstveni put mirisa – Kristina Kaboni

Živopisna i inspirativna storija sa pariskih i firentinskih ulica i trgova i provansalskih polja lavande, priča je o ženi koja poseduje poseban dar i njenoj potrazi za porodičnom legendom i savršenim mirisom.

Ovo je dirljiva priča u kojoj se lepota i bol prepliću a miris postaje emocija. Dovoljno je samo reći, fantastična Kristina Kaboni.

„Snažna priča ispreplitana ljubavlju i bolom, strašću prema poslu, mirisima koji opčinjavaju, o složenim porodičnim odnosima (majke i kćerke, unuke i bake). Priča o ljubavi koja je oprezna i strpljiva, ali duboka i prava”.

Knjiga za preporuku i više od toga.

Knjiga koja zavodi mirisnim notama, otvara nam ulaz u tajanstveni svet mirisa, esencija…

Ističe toplinu i snagu prave ljubavi koju treba negovati kao retku prirodnu, vrstu ruža neobične boje i mirisa, ružu koja izumire.

Dok sam čitala knjigu, zamišljala sam krajolike čarobne Ligurije, nepregledne rasadnike i raskošne ružičnjake na Obali cveća, scene sa pijace cveća u San Remu, gradu večitog proleća i cveća.

Knjiga inspiriše na putovanja i vodi nas u magičnu Toskanu i zanosnu Firencu, kolevku renesanse, donosi šarm jedinstvenog Pariza, grada svetlosti i romantike.

Osetila sam mirise Grasa, gradića parfema, provansalskih polja lavande, ružičnjaka ljupkog Avinjona, duh srednjeg veka skriven u uličicama prefinjenog sela Lurmaren.

Odlično štivo za čitanje, sjajna ideja za putovanje i izuzetna prilika za čitaoca da dobije neočekivan poklon.

Zanatska proizvodnja unikatnih miriša, kako vam ovo zvuči?

Jedinstven, zanatski koncept, nesvakidašnja je prilika da dobijete svoju ličnu esenciju, parfem, svoj miris duše. Koja još žena ne mašta o tome?

Mirišem svet oko sebe i Tajanstvenim putem mirisa tragam za mirisom duše. Originalan poklon koji nam Kristina Kaboni daje u ovoj knjizi je ideja o mirisu po meri, savršenom mirisu napravljenom uglavnom od prirodnih sastojaka….

Takve mirisne note naćićete u kraljici mora, Đenovi, u unikatnoj zanatskoj radnji. Tajni jezik mirisa otkrivaju nam dve ljupke dame Italijanke, Marika Vekjatini i Katerina Roncata, fragrance designers (parfimeri ili nosevi) iz Farmača del Kastelo u Đenovi.

Tako su  Beatriče, Orore i glavna junakinja knjige  dobile svoje mirise koje možete pomirisati u Profumučo del Kastelo ali i naručiti svoj, specijalan miris.

Pročitajte više na sajtu: https://www.stregadelcastello.it/il-tuo-profumo/

Autorka nas na izvanredan način uvodi u zagonetni svet zanatske izrade mirisa i magično olfaktivno putovanje.

Posle ove knjige sasvim mogu da se složim sa onim što je Kristina Kaboni kazala u jednom intervjuu: „Imala sam snažan osećaj da sam nešto propustila, zato što nisam obraćala pažnju i što sam zanemarivala svet mirisa.

Miris priča svoju priču: kreće od nota glave, koje se prvo osete, onda sledi srce i na kraju pronalazimo samu bazu mirisa – nota osnove.

Mirisi su put, oni pričaju priče, oni su jezik kojim se izražavaju osećanja, tanan i neposredan način komuniciranja”.

Oni nas upozoravaju, očaravaju, kristališu emocije, vraćaju u detinjstvo, oživljavaju uspomene, bude, uveseljavaju, smiruju… Neki mirisu su terapeutski, drugi daju osećaj samopouzdanja, neki će nas ulepšati i učiniti posebnim.

Ključan sastojak – ljubav

Poruke ove predivne knjige su čudesne: Kontakt sa prirodom i život na otvorenom u skladu sa samim sobom, u okruženju prepunom pozitivne energije, tamo gde se produbljuje čula, osećanja, zapažanja…

“Najlepše što nekome može da se dogodi jeste da bude onakav kakav je. Treba da pronađemo sebe, da se prepoznamo i prihvatimo, što je dobar početak na putu ka sreći. Za sve je ključan sastojak: ljubav.

To je prepoznavanje dveju tananih duša koje se dopadaju jedna drugoj i žele jedna drugu. Za mene je ljubav ta zagonetka. Ljubav ima moć da sve pokrene. Zbog ljubavi razmatramo i ono što je ranije bilo neprihvatljivo.

A menjanje ugla gledanja, može da nam pomogne da razumemo druge i prihvatimo sebe. Oči ljubavi mogu sve.“

Pogledajte svet oko sebe očima ljubavi i zamirišite na miris svoje duše!

Srećan dan ljubavi!

Autor: Rada Sević

Povezane objave