Sladoled u obliku ruže – Gelarto Rosa

Ukoliko se nalazite u Budimpešti obavezno posetite poslastičarnicu Gelarto Rosa i probajte ovaj zanimljiv sladoled u obliku ruže.

Poslednji dan našeg boravka u Budimpešti smo započeli posetom neverovatnoj građevini – bazilici Svetog Ištvana. Kako smo se približavali bazilici, sretala sam sve više ljude koji su jeli sladolede najrazličitijih boja i ukusa, a ono po čemu su njihove poslastice bile posebno zanimljive-jeste oblik. Naravno, i ja sam poželela da probam taj sladoled. Poslastičarnica se nalazi nadomak bazilike, a kada smo mi ušli bila je velika gužva. Mami vas nekoliko redova različitih boja sladoleda, a vi ne znate da li da „hvatate“ kako se dobija oblik ruže (što je prosto nemoguće zbog velike brzine i uvežbanosti poslastičara) ili da se bacite na teške muke i odaberete svoje ukuse.

Odabrala sam dva ukusa (jedva!!!), bila sam neodlučna jer je izbor bio veliki. Savetujem vam da ukoliko budete probali ovaj sladoled, obavezno uzmete jednu tamniju kuglu, a drugu svetliju, jer će tako vaša ledena ruža više doći do izražaja i prolaznici će je pre uočiti, pa će vas saletati da im objasnite gde i oni mogu da pronađu jednu takvu.

Autor: Jovana Milovanović

 

Povezane objave