Predstavljanje knjige „Depeše iz duše”

U četvrtak, 17. oktobra, u 18.00 časova u Medijateci Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu održaće se prezentacija knjige „Depeše iz duše“ novinara i pisca Radovana Popovića u izdanju Vukotić media.

Knjiga govori o pet značajnih predstavnika srpske književnosti, Ivi Andriću, Milanu Rakiću, Rastku Petroviću, Jovanu Dučiću i Milošu Crnjanskom, koji su službovali kao diplomate u Rimu.

U razgovoru učestvuju Rada Sević, autor sajta PS Language Café, u ulozi moderatora i Manojlo Vukotić, novinar i izdavač, direktor izdavačke kuće Vukotić media, koji je u periodu od 1983. do 1987. bio dopisnik izdanja „Borbe“ iz Rima.

Učestvuju i tri učenika Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ koji će pročitati odabrane odlomke iz knjige i izvesti dve muzičke numere: „Non ti scordar di me“ Ernesta de Kurtisa i „La spagnola“ Vinčenca di Kjare.

Razgovor će se odvijati na srpskom jeziku bez prevoda.

Informacije

Datum: čet 17 okt 2019

Vreme: 18:00

Organizuje : IIC Belgrado, PS Language Cafe

Ulaz : Slobodan

Mesto: IIC Belgrado, Kneza Miloša 56, BeogradLink: https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/gli_eventi/calendario/2019/10/presentazione-del-libro-depese.html

O knjizi “Depeše iz duše” pisali smo u članku: http://pslanguagecafe.com/%ef%bb%bfdepese-iz-duse-knjiga-o-nasim-piscima-diplomatama-u-rimu/

Povezane objave