Obiđite Italiju za samo jedan dan – bajkoviti tematski park “Italija u minijaturi”

Ako vam je san da za samo jedan dan obiđete čarobnu Italiju, onda je “Italija u minijaturi”, u Riminiju, pravo mesto za vas.

Bajkovita “Italija u minijaturi”

 

UNESCO procenjuje da se oko 60% ukupne svetske kulturne baštine nalazi u Italiji. U svakoj od 20 regija naći ćete brojne spomenike iz istorije, arhitekture i umetnosti.

Da biste videli neke od tih znamenitosti dovoljno je da obiđete tematski park “Italija u minijaturi”, koji se nalazi u Riminiju, u delu grada koji se zove Viserbela.

 

Tematski park je otvoren 1970. godine, a osnovao ga je biznismen Ivo Rambaldi.

Ovde možete uživati u razgledanju 270 replika najpoznatijih arhitektonskih znamenitosti Italije i Evrope (spomenika, crkava, trgova, palata…), koji su urađeni u razmeri 1:25 do 1:50.

 

Najviše pažnje sa razlogom privlači kraljica Jadrana, magična Venecija u malom sa svojih 119 palata, urađenih u odnosu 1:5, odnosno 5 puta manjem od originala.

Vožnja gondolom u mini Veneciji: https://www.youtube.com/watch?v=cbucGj6hiy4

Vrlo kreativno, maštovito osmišljeno. Naročito mi se dopadaju široke mogućnosti za učenje kroz igru. Zamišljam čas istorije i geografije u ovom bajkovitom prostoru. Inspiriše i vraća u najlepše doba, u detinjstvo.

 

Za obilazak vam treba najmanje 3-4 sata, a ako ste sa klincima planirajte i duže zadržavanje. Sigurna sam da će im brojne aktivnosti okupirati pažnju.

Predah možete napraviti u nekom od šarmantnih kafea i restorana, a u suvenirnici kupiti nešto za poklon ili uspomenu.

 

Za svakog ima ponešto, za različita interesovanja i nivoe adrenalina.

Ovo je najveći zabavni park u Italiji, prostire se na 85km2, a godišnje ga poseti oko pola miliona ljudi.

Servisne informacije

 

Od 25. juna do 31. avgusta, osim subotom i nedeljom, iz grada saobraća šatl bus do Mini Italije i karta košta 5 evra za odrasle i 3 za decu.

Od 1. septembra do Mini Italije se može doći autobusom broj 8, koji polazi sa železničke stanice Rimini. Cena karte za bus je 1,50 evra u jednom pravcu, cena ulaznice za odrasle je 23 evra, a za decu 17.

 

Ako kartu kupite u Turističkoj organizaciji cena je 21, a za decu 15 evra.

I vredi svakog evra, verujte na reč!

 

Karta uključuje obilazak Italije u minijaturi, Evrope u minijaturi, vožnju gondolom u mini Veneciji, vožnju vozićem po parku, panoramsko razgledanje, tu su luna-park nauke, interaktivna škola za male vodiče, karusel, igranje vodenim topovima, alpinizam…

 

Da ne zaboravim posetu papagajima i džungli, vožnju kanuima (koja se dodatno plaća) i još puno interesantnih sadržaja za decu i sve one koji se tako osećaju.

 

Detaljnije o tome šta obići u parku i cenama, pogledajte na zvaničnom sajtu: https://www.italiainminiatura.com

Još malo fotografija: 

Video-materijal: https://www.youtube.com/watch?v=m_PR9UYHRa0

https://www.youtube.com/watch?v=feB1WFXJ8I4

O Riminiju sam pisala u članku: http://pslanguagecafe.com/kako-je-bilo-na-godisnjem-odmoru/

Nastaviće se…

Rada Sević

 

 

 

Povezane objave