O nama

O blogu

Pred vama su priče o čoveku, o onome što mu je dato i onome što je sam stvorio. Priče o lepoti prirode, o jezicima, kulturama, učenju kroz putovanja, o različitostima koje obogaćuju, oplemenjuju i čine nas otvorenijim prema drugim ljudima i kulturama. Ovo je poziv da uronimo u svet lepih misli, osetimo energiju preduzetih i magiju planiranih putovanja, da se zajedno podsetimo koliko je ovaj svet lepo mesto za život i učinimo ga još boljim! Dobro došli!

Članovi naše putničke posade:

Rada Sević

Radosna i radna Rada, hedonista, putnik, optimista, voli da uči i otkriva čuda stvorena snagom prirode ili veštinom ljudskih ruku. Uživam u govoru i razgovoru, u ukusnim zalogajima, laganim notama, buđenju proleća… Osmeh je moj lajtmotiv, a omiljeni citat: “Živimo u divnom svetu koji je put lepote, čari i avantura. Nema kraja avanturi koju možemo imati samo ako je tražimo otvorenih očiju”, indijski državnik Nehru.

Jovana Milovanović

“Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača”, Ibn Batuta. Smatram sebe veoma bogatom osobom jer pričam pet jezika i ne planiram da se zaustavim na ovoj brojci. Moja velika ljubav pored jezika su putovanja, te tako svaki zarađeni dinar trošim na upotpunjavanje svoje kolekcije zastava zemalja koje osvojim. Materijalne stvari mi nisu bitne, veliki sam avanturista, emotivac i kreativac, odličan sam organizator, odgovorna sam i sebe dajem 100% u svemu što radim.

Branka Tarbuk

Branka najviše i najčešće putuje Srbijom. Volim kako zvuči naš predivni srpski jezik u svim dijalektima i kako otkriva naravi svojih govornika, od laganog ritma vojvođanskog severa do brzog i hirovitog juga. Raduje je dobrota, a za sreću joj je dovoljan vedar dan i šumska staza. Smatra da je najsavršenije prevozno sredstvo bicikl. Najdraži saputnici i najbolji učenici u prirodi su joj ćerka Milica i sestrić Teodor, a u školu malih skitnica rado će primiti i nove đake.

Zorica Mihailović

Rođena u Valjevu, školovala se u Frajburgu (Freiburg), u Nemačkoj, studirala i radila u Srbiji u uspešnim kompanijama na menadžerskim pozicijama.Sudski tumač za nemački i engleski jezik, vlasnica agencije za zapošljavanje u Valjevu.

Marija Đurđević

Marija Đurđević je po zanimanju prevodilac i profesor engleskog jezika, a trenutno je doktorand na Filološkom fakultetu u Beogradu. Zaljubljenik u putovanja i književnost. U slobodno vreme bavi se fotografijom i latino plesovima

Sanja Kremić-Milović

Na putu od elektronike, automatike, programiranja mikrokontrolera, profesorskih izazova  do IT-a, relacionih baze podataka, druženja sa PHP-om, Java scriptom i SQL-om uvek se nađe neki trenutak za putovanja, dobru knjigu, muziku, ples i čašicu razgovora sa dragim ljudima….

Младен Топаловић

Младен живи и ради на селу, обожава природу и велики је љубитељ животиња.

Воли да путује, гледа фудбал, свира гитару, да истражује.
Српској јавности познат као уредник фејсбук странице “Ваљевска Грачаница”.

Bojana voli boje, svetlo, oblik, crtež i slobodu. Vešto stvaram stroge ili vesele portrete, abstraktne slike živih kolorita. Zaljubljenik sam u Sezana i Kandinskog. Uživam u  bojama jeseni  i šetnjama sa svojim vernim drugom, francuskom  buldoginjom, Beti.