Ljubav u nezaboravnom Rimu

 

Danas vam preporučujem knjigu Ljubav u Rimu, koja može da posluži kao zanimljiv vodič za obilazak večnog grada. Uživajte u magiji Rima i obiđite mesta van domašaja masovnog turizma!

Ljubav u Rimu – Mark Lamprel

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

U sinopsisu knjige piše:

Njujork, Pariz, London – sve velike metropole imaju svoje čari, ali Rim je, sa svojim pričama o svecima i grešnicima, mučenicima i zločincima, ljubavnicima i ratnicima, poput moćnog vrtloga koji vas vuče ka sebi, kao sila gravitacije.

 

Ako dovoljno dugo lutate njegovim trgovima i oko njegovih spomenika, bićete opčinjeni njegovom zanosnom lepotom. Iz Rima nećete otići isti. Deo vas će ga uvek voleti.

Tri različite ljubavne priče

Tri različite ljubavne priče, svaka posebna na svoj način, spojiće glavne junake, tamo gde svi putevi vode, u večnom Rimu.

Mlada umetnica Alis došla je u Rim zbog avanture, pre nego što se skrasi sa svojim dečkom Danijelom. Kada sudbina umeša prste, Alis će se zapitati da li stvarno postoji ljubav na prvi pogled i kako će uopšte znati kada joj se to desi?

Sredovečni Meg i Alek vratili su se u grad u kojem su se zaljubili da obnove strast svoje ljubavi, koja je s godinama počela da bledi. Ipak, da li je sada prekasno za to?

Konstans i Lizi su u Rimu da prospu pepeo Konstansinog muža i Lizinog brata, Henrija. Ali Lizi ne zna pravu priču o tome kako su se Konstans i Henri pre mnogo decenija upoznali u Rimu, ni dugo skrivane tajne koje čekaju da budu otkrivene.

Uvodni deo

Uvodni deo knjige mi se toliko dopao, da sam poželela da ga podelim.

„Dozvolite mi da vam ispričam priču o Rimu, mom voljenom Rimu, toliko starim da ga nazivaju večnim, gradom koji je uvek postojao i uvek će postojati. Sigurnom u sopstvenu veličanstvenost, u svoj uzvišeni značaj, nije mu potrebno poređenje sa drugima.

Ako dovoljno dugo lutate njegovim trgovima i oko njegovih spomenika, osetićete se istovremeno izgubljeno i pronađeno, očarani njegovom veličanstvenom istorijom, opčinjeni njegovom zanosnom lepotom. Izgrađen na grandioznim i nerazumnim snovima.

Rim razbija iluziju da stvarnost oblikuju realisti. Iz Rima nećete otići isti. Deo vas uvek će ga voleti. Ako pomno oslušnete, čućete stubove kako pevuše uz zvuke harfe, po čijim žicima prebiraju oni koje je očarao pre vas, a među njima su carevi, pape, despoti, sanjari, naučnici, umetnici i ljubavnici.

Ukoliko pažljivo pogledate, povrh remek-dela i čudesa, otkrićete da u njemu ništa nije obično. Ovo je mesto koje uzburkava strasti i raspaljuje čula, mesto gde ljubavnici lete jedno drugom u zagrljaj.

Sve izgleda čarobno. Drevni narodi znaju me pod imenom genius loci – duh mesta…što inspiriše. Treperim u podovima i zidovima Rima, ističem lepotu grada, nusproizvod …a to su kompleksne intrige i misterije srca. Ja sam, duh ljubavi. Pođite sa mnom i posmatrajte me na delu…”

Dok ne otputujemo do magičnog Rima, pogledajte foto galeriju…

Priredila: Rada Sević

 

Povezane objave