Leoni – topla porodična saga

Leoni, topla porodična saga, autorke Zveve Kazati Modinjani, prigodan je poklon za Osmi mart iliti Dan žena.

Leoni – Sinopsis

Nadomak Milana, u prelepoj vili okruženoj parkom, žive tri generacije ugledne i bogate porodice Kantoni. Savršenstvo udobnog i naoko skladnog života samo je privid. Pod mirnom površinom kovitlaju se virovi nepomirljivih sukoba, netrepeljivosti i ludila.

No, nepisano pravilo porodice Kantoni je da se o mukama i nevoljama ne priča. Svako će svoje zakopati u dubini srca i živeće s njima onako kako mora i može. A onda jednog dana na tu živopisnu scenu stupa zanimljiva i jednako zagonetna Francuskinja iz Provanse.

Savršena supruga, brižna majka i poslovna žena, Francuskinja Leoni savršeno se uklopila u običaje porodice Kantoni, toliko da i sama krije tajnu, koja je svake godine, na dan zimske kratkodnevnice, vodi u jednu ljupku varoš na jezeru Komo.

O autoru – Zveva Kazati Modinjani

Zveva Kazati Modinjani (Sveva Casati Modignani) jedno je od najomiljenijih imena u savremenoj književnosti. Njeni romani, prevedeni u čak sedamnaest zemalja, prodati su u gotovo deset miliona primeraka.

Autorka oduvek živi u Milanu – u gradu za koji je izuzetno vezana – u kući koja je pripadala njenoj baki i u kojoj se i rodila.

Izdavač knjige je Evro book.

Topla, inspirativna porodična saga smeštena je u specifičan istorijski period, ali toliko je aktuelna da bi mogla pripadati svakoj eri, svaka žena bi se mogla poistovetiti sa glavnim likom.

Preporuke za knjigu!

O knjizi Tajanstveni put mirisa, italijanske spisateljice Kristine Kaboni, pisali smo u članku:
http://pslanguagecafe.com/tajanstveni-put-mirisa-putovanje-inspirisano-mirisom-duse/

Povezane objave