Koji tip putnika ste vi?

Koji tip putnika ste vi?

Temeljni organizator i planer

Foto: AliExpress

Volite kada je sve pod konac isplanirano. Ništa ne prepuštate slučaju. Svaki dan ste pažljivo isplanirali i ne volite kada nešto pođe po zlu. Čitate o destinaciji, smeštaju, hrani, okolnim atrakcijama. Jednostavno o svemu. Ova vrsta putnika važi za paničare. Uvek su u strahu da nešto nisu zaboravili i nikad se ne opuste i uživaju u destinaciji.

Avanturista

Foto: Na dlanu

Vi ste osoba koja voli da isprobava nove stvari na koje naiđe na putovanju. Usuđujete se da se okušate u nekim jezivim avanturama, koje izgledaju poprilično opasno (npr. plivate sa ajkulama, skačete sa mosta i slično). To isto važi i za hranu (ješćete čak i guštera ako je to tradicionalna hrana zemlje u kojoj ste!), smeštaj (neće vam smetati ni da spavate u vreći na otvorenom, u pećini, na klupi, prespavate kod lokalaca i slično), prevoz (da stopirate -to je za vas odlična ideja!).

Parti manijak

Foto: Pop Art Diva

To je osoba koja ide na putovanja jer jednostavno voli da partija i ide sa ciljem da poseti što više klubova i kafića. Ova osoba ne ide na odmor, već na „umor“ :D. Ona menja noć za dan. Suština putovanja je olešiti se što više, isprobati lokalna pića, obići što više klubova i kafića, uslikati se što više i biti viđen na društvenim mrežama (vauuu, pa ja sam označen/a na slici nekog fensi stranog kluba!).

Šopingholičar

Foto: Real ROI

Ova osoba uglavnom bira destinacije u kojima postoje jeftini tržni centri i gradove koji su označeni kao šoping destinacije, što predstavlja raj za njihovu dušu. Njih ne zanima ništa više osim vremena koje će imati za šoping (a uvek ga je baaaaš malo!).

Hedonista

Foto: Pinterest

Putnici hedoniste ne štede na svojim putovanjima. Oni su smešteni u luksuznim hotelima, uplaćuju varijantu u kojoj je sve uključeno u cenu, gde konobari obleću oko njih i titraju im. Izležavaju se, idu u saunu, na masažu, koriste maksimalno sve što se nalazi u sklopu hotela, ali ne izlaze nikako van zidina svog kraljevstva. Čitav odmor provode u hotelu koji pažljivo biraju! Za ovaj užitak vam predlažem hotele u Turskoj.

Frendli turista

Foto: Epicure & Culture

Osoba koja voli da se druži i upoznaje što više lokalaca. Odnosno, osoba koja ima prijatelje na svakom kraju sveta, komunikativna, druželjubiva, kojoj je najbitnije da bude okružena nasmejanim i veselim ljudima.

Dosadni turista

Foto: Shutterstock

U ovu grupu spadaju ljudi koji su zapravo došli da istraže sve bitne atrakcije i lokalitete i čuju istoriju tog mesta. Međutim, uvek je potrebno nešto pitati lokalce na putu do željene destinacije, te odatle naziv dosadni ili radoznali turista.

Kolekcionar

Foto: My City

U poslednju grupu spadaju osobe koje najviše uživaju u putovanjima i koje poseduju neku karakteristiku od svakog od prethodnih putnika. Putovanja su oni sami, prepuni utisaka, doživljaja, tada se bude, otvaraju širom oči i osećaju se moćno i snažno, mogu da dostignu nedostižno. Žive za svako putovanje, oni su zavisnici od upoznavanja novog, nepoznatog. Uvek tragaju za neistraženim predelima, neobičnim stvarima koje će probuditi njihovu radoznalost.

 

Autor: Jovana Milovanović

Povezane objave