Enošima, Kamakura i Jokohama

Enošima, Kamakura i Jokohama

            Divan dan u Zemlji izlazećeg sunca bio je veliki zalogaj za našu grupu. Pitali smo se da li ćemo uspeti da vidimo sve što je planirano, jer su ipak bile u pitanju tri destinacije, ali dan se veoma uspešno završio i videli smo neke zaista veličanstvene stvari koje su dale poseban pečat ovom putovanju.

Naš dan započeo je neplaniranim izletom u Enošimu. Primorski gradić do koga smo došli vozom od Kamakure. Voz je prolazio bukvalno kroz kuće stanovnika, a pogled na more je bio fantastičan, mami vas da uskočite. Dok smo se šetali pored mora, gledali smo Japanca kako repuje, što je bilo baš smešno i neke Japance kako surfuju, što mi je bilo čudno, ne znam zašto. U Enošimi smo šetali kroz uzanu ulicu i popeli smo se do jednog lepog hrama. U blizini same vode se nalazi pećina Enoshima Iwaya Cave, u kojoj smo dobili svetiljke i kretali se do statue zmaja.

Slikali smo se na čudnim stenama, a onda smo imali slobodno vreme, koje sam ja iskoristila da posetim Hello Kitty kafić, gde je sva hrana i piće sa motivima ove japanske mačke. Ja sam isprobala ukusni voćni kolačić sa glavom Hello Kitty i slikala se sa ogromnom plišanom igračkom. Nismo imali vremena da obiđemo botaničku baštu, ali ako se nađete nekada u Enošimi, ne propustite da je vidite, videla sam na internetu šta smo propustili.

 

Nakon avanturističkog penjanja po ovom poluostrvu, vratili smo se u Kamakuru, kako bismo videli The Great Buddha, gde smo imali vremena da se slikamo sa ogromnim Budinim sandalama i poziramo pored Bude. Posle smo otišli na plažu, gde smo malo uživali u mirisu mora i zvucima talasa, a zatim su oni koji su želeli i poneli kupaći ostali da se kupaju, a mi smo krenuli ka stanici da bismo se uputili ka najvećoj luci Japana, Jokohami. U povratku smo videli japansku tradicionalnu ceremoniju tokom koje su nosili rikšu.

 

 

 

U Jokohamu smo stigli pred sam zalazak sunca. Odmah smo ostali zapanjeni, jer smo svi očekivali luku i puno brodova, a ne tako živahan, veliki i lep grad. Ugledali smo veliki brod i točak u pozadini koji su sijali, kao i mnogo velikih zgrada, lepo sređenih parkova i zaista dosta ljudi. Mene je čak ova luka podsetila i na Tokio. Prošetali smo pored vode gde smo videli puno jahti, a zatim smo se uputili u najveći Chinatown u Japanu. U ovom kvartu je sve bilo u duhu crvene boje, lampiona i zmajeva, a na sve strane širili su se mirisi tradicionalne kineske kuhinje kojima ne možete da odolite. Žao mi je što nismo stigli da posetimo Ramen muzej, za koji svi kažu da je fantastičan, ali jednostavno nam je dan brzo proleteo.

Upravo ovim redosledom bih vam preporučila da posetite ove tri destinacije. Nemojte nikako da bežite od Jokohame, posebno uveče kada se predivno probudi i krene da sija punim sjajem, a u Enošimi obavezno uključite još i botaničku baštu. U Jokohamu dođite malo ranije, kako biste stigli da posetite i Ramen muzej. Ovo je moja preporuka za jedan ispunjen dan u Japanu i put sa koga ćete se vratiti sa puno interesantnih slika i divnih uspomena na ovu očaravajuću zemlju.

Autor: Jovana Milovanović

Povezane objave