Beli krinovi Bogorodice Kazanske

Čovek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo. (Egziperi)

Pre par godina, moj drug Aleksandar bio je na pokloničkom putovanju po čudnovatim manastirima Ukrajine i tom prilikom posetio je seosku crkvu u Kulevči, u Odeškoj oblasti. Zadivljen onim što je video, svoje utiske i prekrasne fotografije čudesne ikone Bogorodice Kazanske sa krinovima podelio je sa svojim prijateljima. Hvala mu na tome.

Beli krinovi Bogorodice Kazanske

Šta se to neobično dešava u ovom hramu što je zbunilo naučnike?Bogorodica

U ovom hramu nalazi se ikona Bogorodice Kazanske koja iznenađuje čudima. Bogorodičina ikona je ukrašena osušenim krinovima, na kojima se lepo vide mlade lukovice i oživeli cvetovi koji obavijaju njen lik i lik malog Isusa.

Pitanje je kako su se na potpuno suvim stabljikama formirale nove, mlade lukovice i to bez zemlje, dovoljne količine vlage i hranljivih materija?

Za ovu jedinstvenu pojavu, zvaničan izveštaj specijalista Botaničkog vrta Odeškog nacionalnog univerziteta kaže:

Šestog maja 2005. godine nastojatelj Sveto-Nikolajevske crkve u selu Kulevča Saratskog regiona Odeške oblasti, protojerej Pavle Noga je u vrtu odsekao listove i stabla travnatog rastinja i stavio ih u crkvu: jedan deo – na kivot (ram) Kazanske ikone Majke Božije, a drugi iznad kivota.


Sredinom juna, uoči praznika Svete Trojice (19.06.2005), stabljike biljaka su dva puta izrasle i procvetale. U prvoj dekadi jula listovi, stabljika i cvet tog travnatog rastinja su počeli postepeno da se suše, a početkom avgusta su se potpuno osušili.


Bogorodica Kazanska

U oktobru 2005. na potpuno osušenim stabljikama biljaka počele su da se obrazuju mnogobrojne lukovice bele boje, a neke od njih su porasle i dale zelene listiće…

Od tada, svakog Vaskrsa vernici donose bele krinove, koji se polažu na ikonu Kazansku. Nakon nekog vremena se osuše, aonda se na praznik Svete Trojice dešava čudo: potpuno suvo cveće opet oživi, na suvim stabljikama ljiljana se rascvetavaju nežno beli cvetovi!

Posle brižljive analize i sastavljanja fototablica zaključeno je da istraživani uzorak predstavlja osušeno stablo travnatog rastinja, koje pripada vrsti belog ljiljana.

O Kazanjskoj ikoni Majke Božije i njenoj čuvenoj istoriji, možete pročitati na:

https://www.bastabalkana.com/2012/06/bogorodica-kazanska-cudotvorna-ikona-svete-majke-i-zastitnica-rusije/

Neke pojave nauka ne može da objasni.

Verujete u ono što želite u zavisnosti od vaših uverenja!

 

Povezane objave