Srbija kao turistička destinacija broj 1 u Evropi u 2019. godini

Jedan od najpoznatijih svetskih blogera, Travel Leming, svrstao je Srbiju na prvo mesto Evrope kao turističku destinaciju u 2019. godini.

U takmičenju koje je organizovao jedan od najprestižnijih svetskih travel blogera i vodiča za putovanja, a u kojem su se birale top destinacije na svakom kontinentu, Srbija je odnela pobedu kao najatraktivnija i najzanimljivija turistička destinacija u Evropi.

Takmičenje koje je organizovano od strane bloga Travel Leming, sprovođeno je u saradnji sa najprestižnijim svetskim travel blogerima i influenserima, čije su recenzije veoma stručne, pa i rado prihvaćene od strane miliona ljudi širom sveta.

Beograd

Kako su naveli, 44 zemlje su izabrane od strane stučnog žirija, nakon čega su sve prepustili glasovima čitalaca.

Naša zemlja je ove godine ponela laskavu titulu top destinacije za putovanje, a iza sebe je ostavila zemlje poput Hrvatske i Slovenije.

A šta ih je to, žargonski rečeno, kupilo kada je Srbija u pitanju?

Kako su naveli u svom izveštaju, Srbija je zanimljiva zbog očuvanih srednjovekovnih gradova u kojima možete da proživite viševekovnu istoriju, pa do modernih gradova koji dominiraju najnovijom kulturom i modom.

Tara

O planinskoj lepotici Tari pisali smo u članku:
http://pslanguagecafe.com/tara-mesto-gde-nastaju-najlepse-price/

Zbog svega toga oni su napisali da je Srbija zbog svog tog sadržaja, možda i jedna od najcijenjenijih turističkih destinacija na planeti.

Pogledajte promo video:

Uživajte u impresivnim tvrđavama dok plovite Dunavom, istražujte predivne planine oko Zlatibora, proučite uličnu umetnost u Beogradu ili se zabavite u noćnim klubovima u gradu.

Šta god da radite, brzo dođite u Srbiju pre nego što svi čuju za ovu neverovatnu skrivenu destinaciju – stoji u opisu uz dodatak da je period od maja do septembra, najidealniji za dolazak, a da su najveće atrakcije skrivene u Beogradu i Novom Sadu.

Jedno putovanje, bezbroj doživljaja:

Ostatak liste izgleda ovako

Kada se radi o Severnoj Americi, pobedu je odneo Meksiko sa gradom Valjadolid, dok je Peru sa gradom Limom odneo pobedu na južnoameričkom tlu.

U Australiji je pobedu odneo Orandž, dok je prema glasovima čitalaca i sudija, Malavi izašao kao pobednik kada je Afrika u pitanju.

Na teritoriji Azije vladala je velika konkurencija, a kao pobednik na kraju trke, izašla je Šri Lanka.

Novi Sad

Izvor: https://www.blic.rs/ i https://travellemming.com/2019-europe-destinations/

Povezane objave